WIE IS GERTJAN LOOT

Ik ben geboren in het plaatsje Cadier en Keer (L), maar vanaf mij 6e opgegroeid in Friesland waar ik op mijn 11e in aanraking kwam met de brassbandwereld.Na de Havo in Leeuwarden ging ik Trompet en Direktie studeren en kwam na de behaalde diploma's al gauw in het Amsterdamse terecht. Op het Sweelinck Conservatorium behaalde ik het diploma UM bij Peter Masseurs die toentertijd solo trompettist was in het KCO.In 1990 ging ik werken in de Hoofdstad Operette. Na/tijdens de Hoofdstad Operette ging ik werken in Orkest de Volharding en uiteindelijk in 2004 werd ik solo trompettist van het Residentie Orkest in Den Haag.In deze mooie periode ging ik lesgeven aan het Conservatorium van Den Haag.In 2013 ben ik op uitnodiging naar het Nederlands Philharmonisch Orkest van Amsterdam gegaan.

Al enige tijd ben ik dirigent van Brassband Eensgezindheid uit Wormer en omdat ik het zo'n mooie muziekvorm vind, ervaar ik het als een voorrecht om ook de Hoornse Brassband te mogen dirigeren. Het is wat dat betreft terug naar mijn muzikale 'roots'.

 Ik zou het geweldig vinden om met de brassband een zo gevarieerd mogelijk programma te spelen zodat iedereen er plezier in heeft en het een feest vind om naar de repetitie te komen, maar uiteraard doe je dit ook voor het publiek. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken!!
Ik kijk wat dat betreft uit naar een mooie en muzikale periode met vele muzikale avonturen!