Het oude weeshuis
In het oude weeshuis aan de turfhaven heeft de band vele jaren naar tevredenheid gerepeteerd. Door het opzeggen van de huur was de band genoodzaakt op zoek te gaan naar een alternatief. Deze werd in eerste instantie gevonden in de Grote Beer, het nieuw cultureel centrum van de Grote Waal. Dit was echter een tijdelijke ruimte omdat het slagwerk niet goed opgeslagen kon worden. Het zoeken naar een geschikte ruimte ging dus voort.

Reizende Besbas
Aan de van Aalstweg stond een bijbelcentrum met een grote zaal waar de band iedere maandagavond kon gaan repeteren en waar ook het slagwerk op een simpele manier opgeslagen kon worden in ijzeren kasten. Helaas was vooral via het dak de toegang tot het gebouw gemakkelijk waardoor eerst een deel van het slagwerk, en later een deel van het slagwerk en een Besbas werden gestolen. De dief was ermee naar Amsterdam gereden en na het slagwerk verkocht te hebben bood hij de Besbas aan de muziekhandel Fa. Muller aan. Deze voelde nattigheid en belde de politie. Zodoende maakte de Besbas buiten de Brassband om een retourtje Amsterdam.
Toch wist de band in dit bijbelcentrum jaren enthousiast te repeteren. Uiteindelijk werd het gebouw verkocht en moest de Brassband weer verkassen.

Te laat = te laat!
Piet Vlaming (onze ster-speler), cornettist, is docent aan een school en het schoolbestuur was bereid de band te laten repeteren in haar Aula. Het nadeel was ook hier de opslag van het slagwerk. Dit was ook het geval bij de repetities aan de andere school aan de Tweeboomlaan. Nog een groot nadeel was, dat als je te laat kwam, de deuren vast waren en de bel in de repetitieruimte niet te horen was. Te laat... Je kon rechtsomkeert maken want je kwam er niet meer in.

De Notenkraker
Al jaren aasde de Hoornse Brassband op een repetitieavond in het gebouw van het Hoorns Harmonie orkest, genaamd “de Notenkaker’. Dit lukte maar niet omdat er op maandagavond een symfonieorkest repeteerde. Tot vreugde van de Brassband gingen zij eruit en kon de Brassband er dus eindelijk in. Er werd voor de band een hoek voor het slagwerk toegewezen, alwaar een mooie kast werd getimmerd door Leo van den Berg onze bouwkundige. Tot de zomervakantie in 2006 heeft de Brassband met veel plezier in "De Notenkraker" aan de "Achterstraat" gerepeteerd. Helaas moesten alle verenigingen die gebruik maakten van deze ruimte wegens geluidsoverlast voor het nieuwe seizoen een nieuw onderkomen zoeken, zo ook de Brassband. Het geluk was met ons. In september 2010 mochten we van de gemeente en het Hoorns Harmonie Orkest weer repeteren in de Notenkraker. Wij zijn heel blij dat we weer op deze locatie muziek mogen maken.

Sint Jozefschool
Gelukkig zijn er nog meer ruimtes in Hoorn te vinden. De Sint Jozefschool in Blokker heeft op maandagavond een mooie ruimte beschikbaar waar nu volop gebruik van gemaakt wordt. Helaas kregen wij begin 2010 de mededeling dat de school ging verbouwen en dat we er nog tot het eind van het seizoen mochten repeteren. Gelukkig konden we na de zomervakantie weer in de Notenkraker terecht.