Huub
Huub werd geboren op 12 maart 1955 en toen hij 8 jaar was wist hij al dat hij beroepstrompettist wilde worden. Dit was best wel vreemd omdat geen van zijn ouders een instrument bespeelde. Nadat hij, onder leiding van Wim Groot, het conservatorium in Maastricht had afgerond, zocht hij een beroepsorkest waarin hij kon spelen. Zijn huidige orkest is het Nederlands Balletorkest waarin hij nu al 26 jaar speelt.

De Hoornse Brassband en Huub
Huub Robeerts, deze naam kun je in de geschiedenis van de Hoornse Brassband bijna een legende noemen. Van 1980 tot 2005 heeft hij voor de Band gestaan en dankzij zijn enthousiasme en tomeloze inzet is de Hoornse Brassband met hem gepromoveerd van de 4e afdeling tot maar liefst de Ere-afdeling.

Lesgeven
Naast spelen in Holland Symfonia en het dirigeren van Stedelijk Orkest Purmerend geeft Huub ook nog les. Hij is docent hoogkoper aan de muziekschool ‘Gerard Boedijn’ in Hoorn en de muziekschool ‘Oostelijk Westfriesland’. Hierdoor zijn er al heel veel leerlingen door hem opgeleid die nu nog met veel plezier in de Brassband en diverse orkesten in de omtrek spelen.