Een nieuwe dirigent
Na het vertrek van de heer Van Bruggen in 1979 heeft de heer J. van Ossenbruggen nog enkele weken voor de band gestaan en dirigeerde de band tijdens het kerstoptreden. Op de vraag of hij iemand wist die de band op een hoger muzikaal peil kon brengen adviseerde hij Michael Pietersen. Na een afspraak voor een proefdirectie meldde Huub Robeerts, een collega van Michael, zich of ook hij in aanmerking kon komen voor een proefdirectie (toen was het natuurlijk nog Meneer Robeerts, maar leden mogen tegenwoordig "Huub" zeggen). Uiteindelijk viel de keuze met instemming van het merendeel van de leden op Huub en achteraf bezien is dat een zeer goede keuze geweest. "Met Huub kun je de eerste vijf jaar wel vooruit." Sprak de heer J. van Ossenbruggen na het maken van de keuze.

Op concours!
In januari 1980 werd Huub aangesteld als dirigent, en het lukte hem de Hoornse Brassband nieuw leven in te blazen, want het donateursconcert in dat jaar werd een groot succes. De volgende stap was het Brassbandfestival in Leeuwarden. Daar kreeg de band een goede waardering van de jury en daarop besloot men in oktober 1981 naar concours te gaan in Zaandam. De Hoornse Brassband kwam uit in de tweede afdeling en won een eerste prijs met 289 punten.

In die tijd was Frank Regeer de drummer, zo'n 15 jaar jong. Na het belletje van de jury begon Huub te dirigeren waarbij Frank vergat de snares op zijn trommel te zetten. Dit had als gevolg dat de dirigent voor de eerste en laatste keer tijdens een concours moest afslaan...

Onder leiding van deze muzikale dirigent zijn er bijna alleen maar eerste prijzen behaald en groeide de band uiteindelijk naar Ere-afdeling.

Groeien: Muzikaal en in instrumentaria
In 1982 werd het eerste nieuwjaarsconcert gegeven in de Oosterkerk. Dit werd een succes en jarenlang is het nieuwjaarsconcert een traditie geweest. Het ledental was inclusief het jeugdorkest intussen gestegen tot 52 leden en vernieuwing van instrumenten was daarom nodig. Er werden dat jaar: 5 cornetten, 1 es-cornet, 2 euphoniums, 2 baritons, 1 es-bas en 1 grote trom aangeschaft. Een gigantische investering. Het A-orkest gaf dat jaar 12 concerten, waarbij het stijgende niveau van de band merkbaar was.

Hoogtepunten in de jaren '80 waren de promotie naar de eerste afdeling in 1983 en de promotie naar afdeling uitmuntendheid in 1985. Een record aantal punten (315... niet gek hè) op een concours werd behaald in 1987 dankzij de geweldige uitvoering van "Contrasten" van Jan de Haan. Dit record werd pas in 1997 overtroffen.

Vele concerten werden er gegeven. Concerten in samenwerking met: jongerenkoor "Pai Nosso", harmonie "St. Pancratius" uit Kerkrade, "St. Caecilia" uit Zwaag, "Brassband Celme", dansschool "Peter Verbiest", het "West-Fries mannenkoor" en het "Hoorns Harmonie Orkest" is slechts een greep...

Bijzonder was het optreden waarvoor de Brassband per trein afreisde naar Kerkrade. Dit was ter ere van een hoge kerkelijke onderscheiding voor de vader van Marie-José Robeerts. 's Avonds met de trein terug was ook REUZE gezellig!

Engeland
Wim en Els Rietkerk waren de organisatoren van de zeer geslaagde overtocht naar het Engelse "Nottingham" voor een uitwisseling met de "Huthwaite Prize Band." Hier werden de nuchtere Westfriezen geconfronteerd met de engelse ontbijten, fish and chips en de engelse "pints". Dat de uitspraak "die rare Hollanders" niet uit de lucht gegrepen is, bewezen de leden wel tijdens de Hollandse act op de feestavond, waar de mannen verkleed als meisjes in een lichtblauw of rose satijnen pakje hun dansje uitvoerden! Vooral toen hun zwaar behaarde benen die, als het rokje omhoog ging, het publiek in extase bracht. Wat een inzet voor het welslagen van de uitwisseling...

Na het bezoek aan Engeland, zijn de leden van de Huthwaite Prize Band ook in Hoorn op bezoek geweest. Hier is door het Videoarchief Hoorn een leuke film van gemaakt.