Op zondag 19 mei willen we een concert geven samen met Sinfonia uit Hoorn.
HBB en Sinfonia

Filmmuziek van de Hoornse Brassband en Sinfonia
Een onheilspellend akkoord vanuit de bassen, een markante melodie in het hoogkoper, of een melancholiek thema in de viool waar u spontaan kippenvel van krijgt. Op zondag 19 mei om 14:00 u geven de Hoornse Brassband en Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia samen een concert in Schouwburg Het Park, met het thema filmmuziek. 
Wist u dat de kracht van films niet in de beelden zit maar in de muziek? Vaak hoeft u maar enkele seconden muziek te luisteren om een film te herkennen. Bij het markante thema van het hoogkoper denkt u gelijk aan het donker gelakte masker van Darth Vader uit Star Wars. Bij de onheilspellende akkoorden van de bassen voelt u direct weer de spanning die u ook voelde toen u Jaws zag. De beelden van de camera tonen u het verhaal, maar de muziek zorgt voor uw emoties en beleving.
De brassband en het symfonie-orkest zijn bij uitstek geschikt om filmmuziek ten gehore te brengen. Niet alleen bestaan de orkesten bij elkaar al zo'n 150 jaar, maar ook bestrijken de strijkers van de symfonie en het koper van de brassband het hele benodigde klankspectrum. Zo kunt u luisteren naar een selectie uit de muziek van John Williams (o.a. Star Wars, Indiana Jones), het thema van Batman, Nacht op de Kale Berg van Moessorgski (Fantasia) en ook naar de muziek van Queen waar momenteel een film van in de bioscoop draait. 
Graag nemen de Hoornse Brassband en Verenigd Hoorns Orkest Sinfonia u mee op reis door de wereld van filmmuziek.
De orkesten verwelkomen u graag op 19 mei in de schouwburg, aanvang 14:00u.