Houdt u van Koper, van Soul, van Spirit, van Swing?
Dit concert is dan zeker uw ding!

Forever MotownOp  17 mei gaat er iets bijzonders  gebeuren. 3 partijen gaan hun zeer uiteenlopende vaardigheden bundelen en u een uniek concert aanbieden dat zijn weerga niet kent! Wat denkt u van een combinatie Koperen blaasinstrumenten en Motown? een idee? Wij wel. Het gaat lukken en het gaat iets grandioos worden.

De koren UpTight  en Ooker gaan de krachten bundelen met de Hoornse Brass Band. Op 17 mei geeft dit onwaarschijnlijke, veelbelovende  drietal een geweldig concert in de Park Schouwburg te Hoorn.

De Hoornse Brassband (initiatiefnemer van dit concert) bestaat al zo’n 46 jaar en speelde oorspronkelijk kerk- en klassieke muziek!  Allerlei stromingen zijn in de loop der jaren gepasseerd. Het orkest bestaat nu uit veelal jonge mensen die hun liefde voor muziek in koper willen uitdrukken. Er wordt zeer hard gerepeteerd en het enthousiasme spat er onder leiding van hun inspirerende en veelzijdige dirigent Erwin ter Bogt vanaf.

Waar heb ik dit meer gehoord? Oja, bij die twee koren die onder leiding van Feico de Leeuw ook tot ongekende muzikale prestaties komen! Ooker en UpTight hebben hun oprichter Feico gemeen maar hebben zich ieder op eigen wijze ontwikkeld. Waar UpTight volgens de recensies een strak koor met goede swing, ijzersterke songs en prima solisten neerzet geeft Ooker een warme enthousiaste en supergeinspireerde originele sound ten beste, ook met eigen solisten. Beiden hebben een unieke, niet te evenaren sound en zijn altijd in voor een nieuwe impuls.

Dit moest wel leiden tot de komende gebeurtenis waar de Hoornse Brass Band,  Ooker en UpTight elkaar zullen ontmoeten. U kunt hiervan getuige zijn.

Datum
17 mei 2009
Plaats Parkschouwburg, Othellozaal
Aanvang 14:30u
Kaarten online verkrijgbaar en aan de kassa van de Parkschouwburg.